A- A A+

Arhiva vesti 2017

Mirović i Batez primili odbojkašku reprezentaciju Srbije

.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez priredili su danas u Pokrajinskoj vladi prijem za odbojkaške reprezentativce, aktuelne pobednike Svetske lige, rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije i legende srpske odbojke, nekadašnje reprezentativce.Naime, Odbojkaška reprezentacija Srbije, boravi u Novom Sadu, gde će od 2. do 4. juna na „Spensu“ odigrati utakmice u okviru Svetske lige protiv SAD, Belgije i Kanade.

„U protekle dve decenije, u kolektivnim sportovima, odbojkaši su napravili vrhunske rezultate, koje su krunisali prošle godine osvajanjem Svetske lige, i već sutra, u Novom Sadu, započinju novi ciklus“, kazao je ovom prilikom Mirović i dodao da su predstojeće utakmice Svetske lige dobra prilika da se još jednom podsetimo svih uspeha i rezultata naših odbojkaških legendi i reprezentativaca.

Mirović je još dodao da će se u budućnosti mnogo više pažnje posvetiti obezbeđivanju adekvatnih uslova za razvoj odbojke, koja je svojim rezultatima to i više nego zaslužila.

Predsednik Pokrajinske vlade je dodao da je tim povodom na sastanku sa predsednikom OSS Zoranom Gajićem, potpredsednicima Ivanom Miljkovićem i Đulom Mešterom, te generalnim sekretarom Ivanom Kneževićem i selektorom reprezentacije Nikolom Grbićem, dogovoreno da će se Pokrajinska vlada pridružiti svakoj vrsti inicijative da se, pre svega, u sportskoj infrastrukturi, kako na nacionalnom, tako i na pokrajinskom nivou, zajednički radi na tome da se ovom trofejnom sportu vrati bar deo onoga što su nam odbojkaške legende i današnji reprezentativci pružili.

Mirović je na kraju odbojkašima poželeo da u baš Novom Sadu odbrane titulu, jer je kako je naveo, odbojka, praktično, najsnažniji novosadski sport.
Zahvalivši se na prijemu u Pokrajinskoj vladi, predsednik OSS Zoran Gajić je rekao da susret sadašnje reprezentacija i one koja je nekada svojim rezultatima utabala put današnjoj odbojci , jeste dirljiv momenat.

„Posebno je bitno i to što se nalazimo u Novom Sadu i Vojvodini, i nije tajna da je baš ovde okosnica svih tih dobrih rezultata“, rekao je Gajić podsetivši da je pre pet-šest decenija od 12 prvoligaša u bivšoj Jugoslaviji, šest bilo upravo sa teritorije Vojvodine.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije uručio je ovom prilikom predsedniku Pokrajinske vlade dres koji simbolično prikazuje 20 godina Svetske lige, loptu sa potpisima igrača i dres.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK