A- A A+

Arhiva vesti 2017

Zamenik Pokrajinskog sekretara u bašti olimpijske kuće na koktelu

.

U bašti olimpijske kuće priređen je koktel na kojem je novoizabrani predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković okupio olimpijsku porodicu Srbije, kao i prijatelje i partnere Olimpijskog komiteta. U svom obraćanju gostima predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković istakao je da je opredeljenje kuće, koju će voditi na putu za Tokijo, da su sportisti uvek na prvom mestu i da Olimpijski komitet Srbije kao svog najvažnijeg partnera vidi Vladu Republike Srbije, odnosno  Ministarstvo omladine i sporta.

Gosti koktela bili su predstavnici državnih i sportskih institucija, sportisti, sponzori i partneri Olimpijskog komiteta Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ali i druge ličnosti kulturnog i javnog života. U bašti olimpijske kuće prethodno je svečano otkrivena skulptura „Olimpijski cvet sporta, ljubavi i mira“ vajara Jove Petijevića. Skulptura je poklon umetnika, namenjen svim olimpijcima, a jedna je iz čitavog Petijevićevog opusa inspirisana sportom i Olimpijskim igrama.Pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu predstavljao je zamenik Pokrajinskog sekretara Ljubomir Stanisavljev kao i direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK