A- A A+

Arhiva vesti 2017

Čestitke za nove uspehe paraolimpijaca u stonom tenisu

.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas stonotenisere paraolimpijce, reprezentativce Srbije koji su na nedavno održanom ekipnom Prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi, doneli zlatnu medalju u ženskoj i bronzanu u muškoj konkurenciji. Naše stonoteniserke Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Kristina Arančić, odbranile su titulu i donele novo zlato za našu zemlju, dok su stonoteniseri Mitar Palikuća, Darko Babić i Budimir Malešić, osvojili prvu bronzanu medalju za Srbiju.

Sekretar Vladimir Batez izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da ugosti naše šampione stonotenisere paraolimpijce, koji u kontinuitetu nastavljaju sa pobedama na svetskim takmičenjima i sa postizanjem vrhunskih rezultata.

Batez je dodao da će stonoteniseri, od kojih je većina članova reprezentacije Srbije iz Vojvodine, imati punu podršku Pokrajinske vlade, jer svojim izvanrednim rezultatima i kvalitetom koji je u svetu prepoznatljiv, to apsolutno zaslužuju. "Razmotrene su i mogućnosti realizacije zajedničkih projekata, organizacije nekog od velikih međunarodnih takmičenja kod nas, unapređenje trenažnog procesa i dostupnosti sportske infrastrukture sportistima invalidima. Pored toga što godinama unazad na svim velikim takmičenjima ostvaruju vrhunske rezultate, naši stonoteniseti paraolimpijci na najbolji mogući način pokazuju šta pravi sportista treba da nosi u sebi“, kazao je Batez. Srpske stonotenisere paraolimpijce već krajem septembra očekuje evropsko prvenstvo u Sloveniji, što je  prilika za nove vrhunske rezultate.

 

 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK