A- A A+

Arhiva vesti 2017

Predsednik Pokrajinske vlade primio predsednike Svetske i Evropske sambo federacije

.

13102017 Mirovic Sambo delegacija 03Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je Vasilija Šestakova, predsednika Svetske sambo federacije (FIAS) i Sergeja Elisejeva, predsednika Evropske sambo federacije (ESF).
Povod je bio Svetski juniorski šampionat u sambou, koji se održava na novosadskom Spensu od 12. do 16. oktobra, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.


U razgovoru sa čelnicima svetske i evropske asocijacije ove, u svetu i kod nas sve popularnije borilačke veštine, Mirović je rekao da je Vojvodina ima dugu tradiciju i uspešne sportiste u borilačkim sportovima i da je sa zadovoljstvom prihvatila da bude deo organizacije i svetskog šampionata u sambou za juniore i omladince.
Predsednik Svetske sambo federacije Vasilij Šestakov zahvalio se na gostoprimstvu i dobrim pripremama šampionata, a predsednik Evropske sambo federacije Segej Elisejev izjavio da sportisti i stručnjaci za sambo iz naše zemlje puno doprinose razvoju ovog sporta u svetu
.Na kraju susreta, kome su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i podsekretar pokrajinskog sekretarijata za sport i omaldinu Patrik Drid, Vasilij Šestakov pozvao je predsednika Pokrajinske vlade na šampionat sveta u sambou koji će se održati u novembru ove godine u Sočiju (Rusija).

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK