A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez prisustvovao svečanom otvaranju Prvenstva sveta u sambou

.

naslovnaU petak, 13. oktobra 2017. godine svečano je otvoreno Prvenstvo sveta za juniore i omladince u sambou koje se održava od 12. do 15. oktobra 2017. godine u velikoj dvorani novosadskog Spensa.
Prvenstvo sveta svečano je otvorio predsednik Svetske sambo federacije gospodin Vasilij Šestakov. U ime Pokrajinske vlade na svečanom otvaranju prvenstva obratio se pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.
Šestakov je izrazio zadovoljstvo besprekornom organizacijom prvenstva koja doprinosi sve većoj popularizaciji i razvoju samboa.
- Ovaj sport ima veliku tradiciju u Srbiji i šampione poput Ivane Jandrić, zlatne takmičarke sa prvih Evropskih igara pa očekujem dobre rezultate domaćih boraca. Sambo ide uzlaznom putanjom, u sastavu je Azijskih i Panameričkih igara, uvrstiće se i u program Afričkih igara i, uskoro, nadamo se u Olimpijske igre - istakao je Šestakov.
Batez je naglasio da je reč o manifestaciji od posebnog značaja za Srbiju i AP Vojvodinu i potvrdio da su čelnici svetske i evropske sambo federacije donirali tri borilišta našem savezu koja će po završetku šampionata biti uručena klubovima na dalje korišćenje. Pokrajinski sekretarijat za sport i omaldinu je takođe jedan od pokrovitelja ovog prvenstva.
Svetsko prvenstvo u sambou za juniore počelo je u petak 13.10.2017. godine u Velikoj dvorani Spensa i traje do nedelje 15.10.2017. godine. Za odličja se takmiči 430 boraca iz 34 zemlje. Našu zemlju će predstavljati 24 takmičara, a predsednica Srpskog sambo saveza Tatjana Trivić očekuje da se naši borci okite sa četiri-pet odličja.
Nakon svečane ceremonije otvaranja gospodin Batez uručio je medalje osvajačima zlatnih medalja prvog dana takmičenja.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK