A- A A+

Arhiva vesti 2017

Održana PDP konferencije kreativnih medija

.

naslovnaNovosadska kineska četvrt je već tradicionalno dom PDP konferencije kreativnih medija koja je ove godine organizovana deveti put, a trajala je od 19. do 22. oktobra. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je prepoznao kvalitet programa koji podstiče i afirmiše stvaralaštvo mladih u oblasti kulture i umetnosti. PDP konferencija kreativnih medija realizovana je zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kao generalnog pokrovitelja konferencije.
Konferenciju su otvorili Dragan Milić, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i Dajana Vujaklija, programski direktor PDP konferencije. Milic je istakao da su ovakvi događaji koji okupljaju mlade aktivne u oblastima kreativnih industrija izuzetno važni za naše društvo, te da će Sekretarijat nastojati da i u budućnosti podržava ovaj i slične projekte, u cilju umrežavanja i edukacije mladih.

Međunarodni karakter konferencije pomogao je da budu prikazani radovi ne samo iz različitih gradova Srbije, već iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Irana, Mađarske, Rusije i SAD. Tema konferencije “As It Should Be” govori o tome da baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga je tema As It Should Be podsticala na razmišljanje - da li i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost? Program koji PDP konferencija nudi posetiocima i učesnicima obuhvata predavanja, panel diskusije, radionice, konkurse i izložbe.
Sekretarijat nastoji da i u budućnosti podrži projekat u cilju podizanja vidljivosti stvaralaštva mladih umetnika u oblasti kreativnih medija, a samim tim i podsticanja razvoja kreativne industrije u Srbiji kao jedne od pokretačih snaga ekonomskog prosperiteta i boljitka društva u celini.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK