A- A A+

Arhiva vesti 2017

Podrška kancelariji za mlade u Beočinu

.

DSC 0060 LargeKancelarija za mlade je ponovo počela sa radom u Beočinu zahvaljući zajedničkom ulaganju Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i opštine Beočin. Ona je oformljena još 2012. godine, ali zbog manjka sredstava, kasnije i odlaska koordinatora na druge poslove, prestala je da radi. Opština Beočin je prepoznala potrebu mladih i u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu obezbedila uslove za ponovo pokretanje kancelarije. Ona se nalazi na prvom spratu Doma kulture u centru Beočina i vrlo je pristupačna svim budućim korisnicima.

Ispred Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, svečanosti otvaranja je prisustvovala Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara. U srdačnom razgovoru sa domaćinima, Milankom Bjelobrkom, zamenikom predsednika opštine Beočin, Nadom Purić članicom veća zaduženom za sport, omladinu, turizam i saradnju sa mesnim zajednicama, kao i koordinatorkom kancelarije za mlade Anđelkom Radovanović istakla je da je ovo pozitivan primer saradnje lokalne samouprave i pokrajinskih organa. Odlično je da je opština prepoznala potrebe mladih, koji će moći preko ove Kancelarije da se povežu sa svim institucijama i da sprovode razne programe. Mladi su po prirodi vrlo uzdržani, ne znaju koliko široko mogu da deluju i potrebno ih je upoznati sa svim mogućnostima i postepeno uključiti u rad. U Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu jedan je od prioriteta otvaranje novih kancelarija za mlade i osnaživanje postojećih i u narednom periodu će se nastaviti u tom pravcu.

Nakon presecanja vrpce i simboličnog otvaranje kancelarije, Aranka Binder je obišla obnovljene otvorene sportske terene i vrlo funkcionalnu i lepu sportsku halu.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK