A- A A+

Arhiva vesti 2017

Uručene nagrade i priznanja darovitim učenicima i njihovim mentorima - „Talenti 2017“

.

IMG 0843   naslovnaUčenike i učenice osnovnih, srednjih i muzičkih škola iz Vojvodine, koji su postigli vrhunske rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2016/2017. godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama. Svečano uručenje nagrada mladim talentima upriličeno je danas u centralnom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji učenici u oblasti nauke, tehnike, jezika i književnosti, likovne i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima.

Odlukom Pokrajinske vlade, ove godine je pet darovitih učenika dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 50 hiljada dinara, 72 učenika je dobilo diplome i novčane nagrade u iznosu 25 hiljada dinara, 78 mentora diplome i novčane nagrade od po 12 hiljada dinara, a dva orkestra i 93 učenika su dobili pohvale.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je poručio da su svi nagrađeni učenici naš ponos i da oni treba da budu uzor mladim ljudima, pohvalivši posvećenost njihovih mentora i roditelje koji su im bili velika podrška.

„Ovi nadareni pojedinci pokazali su da su rad, trud i ambicija uz darovitost siguran put ka najboljim rezultatima. Mišljenja smo da je takve učenike potrebno nagraditi, dati im krila uz koje će lakše da lete, ponosno govoriti o njima i produbiti svest o tome da su oni ti koji predstavljaju našu zemlju, našu omladinu, na najbolji način.Njihovi mentori prepoznali su talenat i prekrojili ga. Potrebno je mnogo entuzijazma, ljubavi i energije da se nečiji talenat prepozna i oblikuje, otuda će danas i oni primiti nagrade“, istakao je pokrajinski sekretar Batez i istakao da je ove godine dodeljeno naviše nagrada učenicima i mentorima od kada je ova nagrada ustanovljena.

Pored Vladimira Bateza, deo nagrada je đacima koji su uz to dobili i specijalne diplome uručio prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. On je uz čestitke najboljim đacima u našoj pokrajini, ukazao na značaj izuzetnosti koju poseduju i koju su uspešno iskazali u ranoj mladosti, uputivši posebne pohvale mentorima i roditeljima koji su to prepoznali i podržali.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK