A- A A+

Arhiva vesti 2017

Najuspešnijim sportistima u Vojvodini uručeno priznanje „Vihor“ za 2017. godinu

.

naslovnaPotpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, uručili su danas tradicionalno sportsko priznanje „Vihor“, koje Pokrajinska vlada dodeljuje najboljem sportisti i sportistkinji iz Vojvodine, kao i najuspešnijim sportskim ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji. Priznanje za najboljeg sportistu i sportistkinju u 2017, dodeljeno je rvaču Viktoru Nemešu i atletičarki Ivani Španović. U konkurenciji najboljih muških ekipa priznanje je pripalo Odbojkaškom klubu “Vojvodina” iz Novog Sada, dok je u konkurenciji najboljih ženskih ekipa nagrađen Stonoteniski klub “Obilić-Aleva” iz Novog Kneževca.

Najbolji sportista i sportistkinja sa invaliditetom su Mitar Palikuća i Borislava Perić-Ranković, najbolja sportska organizacija u muškoj konkurenciji je Stonoteniski klub invalida Zrenjanina K2 – Zrenjanin, dok je u ženskoj konkurenciji nagrađen Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom “Spin” – Novi Sad.
Čestitajući nagrađenima potpredsednik Milićević je rekao da su svoje nagrade zaslužili sjajnim rezultatima koje su ostvarili i pobedama koje su izvojevali na sportskim borilištima širom planete. „Učinili ste to predstavljajući svoju zemlju, čiji ste najbolji ambasadori bili širom planete“, kazao je potpredsednik Milićević.

On je dodao da je sport izuzetno važna oblast, jer stvara zdrave, istrajne i na predan rad spremne, a time i društvu u celini korisne ličnosti. „To nas obavezuje da sportu posvećujemo posebnu pažnju. Zbog toga je, u godini za nama, iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 86,3 milina dinara za gradnju, revitalizaciju, održavanje i opremanje sportskih terena i objekata širom Vojvodine“, rekao je potpredsednik Milićević dodajući da je za tu namenu izdvojeno dvostruko više sredstva nego 2016.

Pored toga, kako je Milićević kazao, u prioritete je uvrštena i izgradnja Centra za razvoj sporta i edukaciju omladine na Letenci. Za izgradnju Centra u 2017, obezbeđeno je 350 miliona dinara. Resorni sekretar Vladimir Batez je istakao da je 2017, bila uspešna za srpski i vojvođanski sport, te da su naši sportisti nastavili sa kontinuitetom postizanja vrhunskih rezultata. „Vojvođanski sport ima svoj kvalitet, i mi ćemo se truditi da i nadalje dobija podršku kakvu zaslužuje“, kazao je Batez.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK