A- A A+

Нови Сад од 4. до 10. марта домаћин Европског првенства у рвању до 23 године

.

Rvanje

У уторак 5. фебруара 2019. године у Скупштини АП Војводине одржана је  конститутивна седница Организационог одбора Европског првенства у рвању до 23 године.  Европско првенство у рвању за такмичаре и такмичарке до 23 године биће одржано од 4. до 10. марта у новосадском "Спенсу", уз до сада пријављених 560 учесника из 37 земаља. То је потврђено данас на конститутивној седници Организационог одбора шампионата, на којој је Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, изабран за председника, а Дарко Удовичић, помоћник министра омладине и спорта, Урош Кораћ из Олимпијског комитета Србије и Огњен Цвјетићанин, градски секретар за спорт, за потпредседнике.

- Свако велико такмичење је значајно за наше рвање, јер организацијом шампионата дајемо ветар у леђа нашим спортистима. Такође, ту су и битна средства за програме у предолимпијској години, као и промоција спорта, Србије, Војводине и Новог Сада, који носи епитет Омладинске престонице Европе. Долазе најбољи европски рвачи у том узрасту пред Светско првенство и квалификације за ОИ у Токију идуће године, тако да ће публика имати много тога доброг да види - рекао је Батез.

Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије, најавио је плејаду младих такмичара који су будућност српског рвања. На смотри у Новом Саду, како је истакао, највише се очекује од Бобана Живановића, Себастијана Нађа, Жарка Дицкова, Себастијана Коломпера и Никола Ерског.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK