A- A A+

У Новом Саду још једно европско првенство у рвању

.

27022019 Batez naslovnaНа Европском првенству у рвању за млађе сениоре до 23 године, које ће бити одржано од 4. до 10. марта у Новом Саду, такмичиће се преко 670 учесника из 34 земље, најављено је на другој по реду седници Организационог одбора тог шампионата која је одржана у понедељак 27. фебруара 2019. године. Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је на челу Организационог одбора, изразио је задовољство што су Нови Сад, Војводина и Србија, поново домаћини једном великом такмичењу, чиме је потврђен квалитет у организовању значајних спортских догађаја.

 

„Покрајинска влада је подржала овај европски шампионат са 10 милиона динара, јер је у Војводини рвање спорт на највишем нивоу, са најбољим клубовима и актуелним европским, светским и олимпијским шампионима“, казао је Батез.

Он је изразио уверење да ће неки од младих рвача, који ће се такмичити у Новом Саду, бити учесници Олимпијских игара у Токију. Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић нагласио је да су наши репрезентативци имали квалитетне припреме у Бугарској, Мађарској, и Зрењанину, те да очекује да ће дати свој максимум пред домаћом публиком.

„Имамо одличну младу генерацију рвача која се већ исказала у јуниорском и кадетском узрасту. Дуго су се припремали са сениорима и очекујемо да се бар двојица или тројица такмичара боре за медаљу“, казао је Трајковић и додао да се од ових момака најбољи резултати могу очекивати након Олимпијских игара у Токију.

Европско првенство у рвању биће отворено 5. марта у 17.30 часова, на новосадском СПЕНС-у, а прве финалне борбе почеће у 18.00 часова. Српски рвачи наступаће у свих 10 тежинских категорија, а висок пласман се очекује пре свега у грчко-римском стилу, као и од рвача Себастијана Нађа, Жарка Дицкова и Себастијана Коломпера.

Такмичење организује Рвачки савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе и Града Новог Сада.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK