A- A A+

БЕШЧАНСКИ ТЕРЕН У НОВОМ РУХУ: Батез и Гак отворили игралиште и поделили поклоне ђацима првацима

.

Gak Batez teren u BeskiНова школска година за ђаке прваке а и остале ученике у Бешки почела је у веома свечаној атмосфери, а један од главних разлога је постављање нове мултифункционалне подлоге на школском терену Основне школе „Браћа Груловић“. Заједничким средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Општине Инђија, ученици су добили најсавременији терен за одржавање часова физичког васпитања а спортисти и рекреативци могућност да се на квалитететној подлози надмећу у разним спортским дисциплинама.

 

Идеја за овај пројекат зачета је приликом отварања терена у Марадику где је такође значајна средства уложио Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Према речима првог човека Секретаријата Владимира Батеза, тада је деловало веома амбициозно да се за тако кратак временски рок може реализовати пројекат и дати на располагање Бешчанима за први дан нове школске године.

 

„Имали смо прилике да обиђемо терен пре постављања подлоге. Данас је он далеко лепши и безбеднији, пре свега за наставу физичког васпитања а после и за сам развој спорта. Према информацијама које сам добио, на терену се скупља и дружи велики број деце и драго ми је што ће од данас имати најбоље услове за обављање свих наставних и спортских активности.“

Батез је додао да Секретаријат наставља са изградњом спортске инфраструктуре на целој територији АП Војводине, нагласивши да у Општини Инђији има изванредног партнера са којом је до сада реализован велики број пројеката.

Ново школско игралиште је веома важно како за наставу тако и за развој спорта у Бешки, нарочито рукомета који је у последње две године у експанзији. Подршка виших нивоа власти за даљи развој је од изузетног значаја.

„Јако је важно када се на вишим инстанцама, у овом случају Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, налазе људи који имају слуха за мала места. Једно од тих места је Бешка, а пре тога Марадик“, изјавио је председник општине Инђија Владимир Гак.

Локалној самоуправи у Инђији је веома стало до развоја образовања и спорта, што се може видети и на основу данашњег догађаја, али и издвојеним средствима за школску инфраструктуру. Укупан износ намењен школама износи 250 милиона динара, односно преко 2 милиона евра само за ову годину, и то 190 милиона за основне и око 60 милиона динара за средње школе.

„То су показатељи колико нам је стало до образовања и колико се заиста трудимо да створимо услове какви имају вршњаци наше деце у најразвијенијим европским државама“, истакао је Гак.

Ове године своје школовање у Бешки започиње 44 ученика. За све њих обезбеђени су поклони од стране локалне самоуправе и партнерске општине Карлсхулд који су уручили покрајински секретар Владимир Батез и председник општине Инђија Владимир Гак.

Заједнички закључак актера који су учествовали у реализацији овог пројекта јесте да се управо на школским теренима стварају најважније друштвене вредности, односно да је то место где се развија здрава конкуренција, суочава са поразима и учи да се побеђује, а све у спортском духу.

Такође, треба истаћи да је директорка ОШ „Браћа Груловић“ Нада Џамић Шепа уручила захвалнице и књигу „Школство у Бешки“ секретару Владимиру Батезу и председнику општине Владимиру Гаку за изузетан допринос развоју и улагању у школску инфраструктуру ове основне школе.

Иначе, вредност пројекта постављања мултифункционалне подлоге на школском терену износи непуних 4 милиона динара, од чега је 70% средстава обезбедио Покрајински секретаријат за спорт и омладину а остатак Општина Инђија.

Извор: Инђија.нет

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK