A- A A+

Подршка развоју школског спорта у Општини Нови Бечеј

.

DSCN1179Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез боравио је данас у општини Нови Бечеј, где је са председником општине Сашом Максимовићем разговарао о развоју школског спорта, спортске инфраструктуре и спорта уопште у овој локалној самоуправи. У наставку посете, секретар Батез је обишао ОШ „Станчић Милан Уча“ у Куману где је са директорицом школе Маријом Станчић потписао уговор којим су из покрајинског буџета обезбеђена средства за опремање фискултурне сале и отворених терена спортским реквизитима.

 „На конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за санацију, адаптацију и изградњу спортске инфраструктуре, основна школа „Станчић Милан Уча“ из Кумана је конкурисала са пројектом за опремање отворених терена спортским реквизитима и куповином опреме за наставу физичког васпитања за фискултурну салу. Покрајински секретаријат за спорт и омладину им је одобрио 600.000,00 динара за куповину потребне опреме која је била тема пројекта“, изјавио је Батез.

Председник општине Саша Максимовић захваливши секретару Батезу на одличној сарадњи Покрајинског секретаријата за спорт и омладину са општином Нови Бечеј упознао је секретара са идејом и пројектом реконструкције фискултурне сале у овој школи што би подразумевало проширење сале, енергетску ефикасност, постављање блока трибина, чиме би сала постала функционална за одржавање утакмица и спортских догађаја. Овај пројекат требало би да се реализује током следеће године заједничком сарадњом локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK