A- A A+

Секретари Баста и Иванишевић у посети Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови: Важност међусекторске сарадње у циљу унапређења туризма и спорта

.

06042021 Kikinda 00

Покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста и покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић посетили су данас Спортски центар Фудбалског савеза Србије, популарну Националну кућу фудбала, чији је реноме на светском нивоу обезбедио Општини Стара Пазова место на мапи спортско-рекреативног туризма и професионалних спортских обука и припрема.

 

Делегацију Покрајинске владе примили су директор Спортског центра, Ненад Сатнтрач, и шеф службе маркетинга и продаје, Александар Караџић. Учесници су разговарали о самом значају капацитета и инфраструктуре самог Спортског центра, о његовој афирмацији у свету спорта на глобалном нивоу, као и о сарадњи са ресорним секретаријатима у наредном периоду.

Центар корисницима, поред основних спортских садржаја, нуди и смештајне капацитете према свим туристичким и угоститељским стандардима, инфраструктуру адекватну за конгресни туризам, као и посебне кампове намењене омладини и млађима, професионално и рекреативно.   

,,Кућа фудбала у Старој Пазови је сигурно једна од најпрестижнијих и најелитнијих спорстких комплекса у овом делу Европе. Србија као земља фудбала и земља спорта свакако заслужује овакво место. Култ саме наше репрезентације, још од Монтевидеа, је запажен, тако овај комплекс јесте легат стручњацима који су у историји златним словима исписали добре резултате“, рекао је Баста, додавиши да се у наредном периоду очекују добри спортски резултати, јер су остварени сви услови за квалитетне припреме.

Иванишевић је истакао да данашња посета има за циљ да истакне добре примере и да је време да се истакну они који су добри у свом послу.

,,На ово место би требало да се угледају и спортски, али и туристички радници. Све што радимо би требало да карактерише заједништво. Активности које ових дана предузимамо имају за циљ промоцију туризма на територији Војводине да бисмо га учинили још бољим, још атрактивнијим. Сви имамо исти циљ, да подједнако развијемо све крајеве наше покрајине. Обиласком локалних самоуправа и њихових ресурса, припремамо се за израду нове стратегије развоја туризма АП Војводине, а кроз разговор са људима на терену који најбоље познају актуелну ситуацију, како бисмо реално испланирали стратегију“, рекао је Иваннишевић.

Баста и Иванишевић су са домаћинима обишли пословне и спортске просторије, објекте, смештајне капацитете и терене којима располаже овај Центар.

Спортски Центар Фудбалског савеза Србије, на територији Општине Стара Пазова, налази се у близини је Београда и Новог Сада, као и међународног аеродрома „Никола Тесла“, док сам  комплекс, који обухвата површину од 12 хектара, не предвиђа искључиво организовање припремног боравка за све домаће и интернационалне спортске селекције, већ пружа висок ниво услуга, како у погледу смештаја, тако и у погледу спортских и рекреативних активности. Овим се Центар позиционирао као спортско-туристички ресурс на територији АП Војводине од изузетног значаја.

Учесници данашње посете били су и в.д. помоћника покрајинског секретара за спорт и омладину, Гојко Вукоје и в.д. помоћника покрајинског секретара за привреду и туризам, Милан Јарић и као и представници Туристичке организације Стара Пазова.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK