A- A A+

Наставак радова на обнови зграде Кајакашког клуба "Обилић" у Новом Кнежевцу

.

06042021 Kikinda 00

"Радови на комплетној обнови зграде Кајакашког клуба „Обилић“ у Новом Кнежевцу, које заједнички финансирају Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Oпштина Нови Кнежевец, биће завршени током лета. Тиме ће се, после скоро пет деценија од оснивања клуба, обезбедити одлични услови за развој кајакашког спорта на Тиси", изјавио је данас покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста након што је са председником Општине др Радованом Уверићем потписао уговор о финансирању друге фазе реконструкције тог објекта..

 

Обнова зграде КК „Обилић“ реализује се у две фазе. У првој су завршени грађевински радови, док је у другој фази предвиђена изградња објекта за тренинг у затвореном и за складиштење опреме.

Учешће Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у другој фази пројекта износи три милиона динара, док ће локална самоуправа радове суфинансирати са милион динара.

Баста је нагласио да је важно радити на унапређењу спортске инфраструктуре и на развоју спорта широм Војводине.

"Овде у КК ’Обилић’ заједнички ћемо обезбедити веома добре услове за тренинге кајакаша, а са руководством Општине разговарао сам о даљем улагању у развој спортске инфраструктуре у Новом Кнежевцу", истакао је Баста.

Председник Општине др Радован Уверић захвалио је на подршци у реализацији пројекта који је изузетно важан за даљи развој кајакашког спорта у Новом Кнежевцу.

Уверић је нагласио да „Обилић“ постоји од 1974. године и да је ово прва реконструкција објекта од када је клуб основан. Он је навео да ће велики број деце која тренирају у њему ускоро имати много боље услове за бављење спортом, те да ће поред простора за скадиштење опреме бити изграђена теретана и свлачионице.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK