A- A A+

Oтворен Сајам спорта у Новом Саду

.

IMG 8967Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је данас отварању једнодневног  „Сајма спорта“ у Новом Саду, који су свечано отворили министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. 

- Раде емоције када се прође кроз штандове, јер сретнете легенде спорта из разних дисциплина, олимпијске и параолимпијске шампионе, али и децу која се баве спортом. Битно је да они буду на спортским теренима, да се друже, јер бављење спортским активностима је важно за ментално здравље и социјализацију. Пре годину и по дана овде је била привремена болница, а данас се одржава оваква манифестација. Не кажу тек тако, да на један динар који уложимо у спорт, уштедимо два динара у здравству. Овај ''Сајам спорта'' је апсолутно успео и заслужује да има посебан статус у календару Новосадског сајма – истакао је Милош Вучевић и захвалио се организаторима, као и Вањи Удовичићу за којег је рекао да је прави пример министра који је на терену са народом.

 

- Мало је манифестација које могу овако да измаме осмехе и створе радост. Драго ми је што сам у граду који је показао да је град победника, који воли да уђе у битку са европским метрополама и да победи. Нови Сад је Омладинска престоница Европе, Европска престоница културе, али и спорта, по свим достигнућима спортиста и због организације међународних такмичења. Овде је данас 120 спортских организација, а деца коју видимо сигурно ће бити носиоци најсјајнијих медаља. 2021. је година у којој смо оборили рекорд по броју освојених медаља на Олимпијским играма, а то не бисмо успели без подршке локала и Покрајине. Кроз овакве манифестације желимо да придобијемо децу у велику спортску породицу наше земље – нагласио је Удовичић.

У хали ''Мастер'' постављени су полигони спретности, терени за баскет, фудбал, одбојку, рукомет, атлетику, бадминтон, стони тенис, гимнастику, бокс, борилачке вештине, мачевање, стрељаштво, шах и друге спортове. На штандовима су доступне информације о пливању, хокеју, планинарењу, бициклизму, рагбију, веслању, а на Мањежу Новосадског сајма, посетиоци могу да се упознају и са коњичким спортом.

''Сајам спорта'' на Новосадском сајму има вишедеценијску традицију, а од 2017. године се одржава под покровитељством Града Новог Сада. Овог пута суорганизатори манифестације су Градска управа за спорт и омладину, Градски спортски савез и Савез за школски спорт Града Новог Сада.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK