A- A A+

Секретар Баста примио репрезентативце у дизању тегова Радмилу Загорац и Стевана Владисављева

.

10112021 20Basta prijem 18Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас репрезентативце Србије у дизању тегова Радмилу Загорац из Ирига и Стевана Владисављева из Клуба дизача тегова „Херкулес“ у Бачу, који су се са Европског првенства у Финској, одржаног од 23. септембра до 3. октобра, вратили са укупно четири медаље. Радмила Загорац је постала шампион Европе у конкуренцији јуниорки до 20 година у категорији до 45 килограма. Освојила је три медаље, два злата у дисциплинама трзај и тотал, као и бронзу у избачају, док је Стеван Владисављев освојио бронзану медаљу у дисциплини избачај у конкуренцији млађих сениора до 23 године.

 

Секретар Баста је честитао нашим репрезентативцима на постигнутим резултатима и нагласио да је то огроман успех за Србију, јер по први пут у историји имамо првакињу Европе. Он је додао да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину следеће године још јаче подржати овај спорт и да се нада да ће Радмила и Стеван учествовати на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Састанку су присуствовали и председница Савеза за дизање тегова Војводине Рита Шпајзер и секретар Савеза Славен Докманац.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK