A- A A+

Laureati Vlade AP Vojvodine

Nagrađivanje najuspešnijih darovitih učenika/ca osnovnih i srednjih škola koji su u toku godine postigli vrhunske rezultate u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i sporta na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i nagrađivanje njihovih mentora/ki

Vlada AP Vojvodine tradicionalno nagrađuje najuspešnije darovite učenike i učenice sa teritorije AP Vojvodine, u cilju odavanja društvenog priznanja, podsticanja darovitosti kod mladih i promocije pravih vrednosti.

Nagrađivanje najuspešnijih darovitih učenika i učenica ustanovljeno je 1997. godine, kada je Skupština AP Vojvodine donela Odluku o ustanovljavanju nagrade za darovitu decu, učenike i omladinu ("Sl. list APV", br. 6/97). Na osnovu ove odluke i Odluke o organizaciji i načinu rada Izvršnog veća AP Vojvodine, čl. 24. i 25. stav 1. ("Sl. list AP Vojvodine", br. 10/92, 12/92, i 1/95), Izvršno veće AP Vojvodine je u oktobru mesecu 1997. godine donelo Odluku o nagrađivanju darovite dece, učenika i omladine, kojom je uređen postupak predlaganja za nagrađivanje darovitih učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine, a koji su u toku školske godine postigli vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i sporta.

O tome koji učenici i učenice će biti nagrađeni odlučuje Komisija za nagrađivanje darovite dece koju čine profesori, direktori škola i prosvetni radnici koji prate takmičenja i rad darovite dece. Kriterijumi nagrađivanja regulisani su Pravilnikom o kriterijumu i nagrađivanju darovitih učenika.

Najuspešnijim učenicima i učenicama se dodeljuju nagrade, zatim pohvale kao određeni vid daljeg podsticaja i specijalne pohvale onim učenicima i učenicama koji su postigli vrhunski uspeh u više oblasti.

Spisak nagrađenih i pohvaljenih učenika

 

Podelite vest

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs