A- A A+

35. Vojvođanska zlatna rukavica

.

IMG 0077Juče, 9.avgusta je svečano otvoren veliki međunarodni turnir „35. Vojvođanska zlatna rukavica“ u Sportskom centru „Dudova šuma“ u Subotici. Ovaj međunarodni turnir u boksu ima višedecenijsku tradiciju i jedan je od retkih, na kojem učestvuju najbolji mladi takmičari i takmičarke u boksu iz regiona i šire.

Održan deseti godišnji humanitarni program "I came to play"

.

IMG 2604Sportsko-humanitarna organizacija "Play" tradicionalno organizuje humanitarni program "I came to play". Taj program je besplatan i ima za cilj poboljšanje kvaliteta života mladih u regionu, a kroz treninge i predavanja promoviše vrednosti kao što su tolerancija, fer-plej, obrazovanje, sprečavanje nasilja u sportu, integritet i predstavlja održiv model odgovorne uloge sporta u društvu. Organizatori su naveli da već deset godina za redom okupljaju oko 150 mladih iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, kao i decu sa posebnim potrebama i decu bez roditelja, brojne poznate trenere, aktivne i bivše sportiste i goste iz inostranstva koji zajedno učestvuju na desetodnevnom programu ispunjenom interaktivnom nastavom, radionicama, vršnjačkim obrazovanjem, predavanjima i sportskim treninizima.

Raspisan i drugi Konkurs u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini

.

Javni poziv za podnošenje zahteva za finansiranje projekata iz oblasti izgradnje, održavanja i opremanja objekata sportske infrastrukture objavljen je u planiranom terminu – 1.februara, sa rokom trajanja do 28. aprila 2017. godine .
Ukupno je primljeno 142 zahteva po ovom pozivu od čega je 51 projekat odobren za finansiranje. Za razvoj sportske infrastrukture- izgradnju,opremanje i održavanje sportskih objekata i fiskulturnih sala odobreno je 40 projekata dok će sa 11 projekata biti finansirane sportske organizacije.

Dodeljena su sredstva za Konkurs za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta

.

Konkurs za finansiranje posebnih programa za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta, završen je 30. juna 2017. godine. U skladu sa Programom razvoja sporta u AP Vojvodini za period 2016-2018. godina i pratećim Akcionim planom, prvim prioritetom - Razvoj sporta dece i omladine, uključujući školski i univerzitetski sport koncipiran je i definisan ovaj Konkurs. Ukupno 67 predloženih posebnih programa odnosili su se na afirmaciju predškolskog, školskog i univerzitetskog sporta, povećanje ponude školskih sportskih sekcija, unapređenje uslova za realizaciju školskih i univerzitetskih sportskih takmičenja. Stručna komisija je vrednovala pristigle predloge programa, a pokrajinski sekretar za sport i omladinu gospodin Vladimir Batez, 14. jula doneo je odluku da se finansira 42 programa i projekat u ukupnom iznosu od 11.000.000,00 dinara. Sredstva će dobiti tri fakulteta, tri predškolske ustanove i dve specijalne škole, 29 osnovnih i 5 srednjih škola iz 20 različitih gradova i opština AP Vojvodine. 

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs