A- A A+

Баста: Систем спорта не може да функционише без спортских радника

.

28122021 Basta dodela 60Више од једанаест хиљада врхунских спортских стручњака, међу којима су Вујадин Бошков, Стеван Секереш, Милорад Станулов, Божидар Маљковић, Душан Ивковић, Мока Славнић, Мирко Новосел, Зоран Гајић, Стеван Хорват, Гордана Перкучин, Миле Исаковић, Момир Илић, део су велике породице стручњака који су у протеклих седам деценија прошли кроз процес стручног оспособљавања у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта. Спортским стручњацима и спортским радницима који су ове године завршили стручно оспособљавање у Заводу, данас су у Покрајинској влади уручена уверења за стечено звање спортско-оперативног тренера, спортског учитеља, организатора безбедности у спорту, спортског посредника и спортског менаџера.

Почело 20. Првенство Европе за младе у шаху са 500 такмичара

.

20211227 Basta naslovna1 1Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас 20. Првенство Европе за младе у убрзаном и брзопотезном шаху, које се одржава до 30. децембра у новосадском Хотелу „Парк“. „Чињеница да на Првенству учествује 500 такмичара узраста од 8 до 18 година и то из 29 европских земаља говори о томе колико је шах омиљен међу младима и колико његова популарност расте са новим генерацијама“, рекао је Баста и додао да је посебно задовољство то што нам је припало да будемо домаћини овог првенства.

За покрајинске спортске савезе 88 милиона динара из покрајинског буџета

.

22122021 Basta sastanak naslovna„Буџет за функционисање покрајинских спортских савеза за наредну годину је знатно увећан и износи 94 милиона динара, од чега је 88 милиона намењено њиховим редовним активностима, док ће шест милиона бити усмерено за стручно усавршавање тренерима“, истакао је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста на годишњем сусрету покрајинских спортских савеза у Новом Саду. У Спортском савезу Војводине, где су се окупили председници ових спортских организација из целе Покрајине, поред финансирања спорта на територији АП Војводине  у 2022. години, било је речи и о најзначајнијим активностима и обавезама савеза у наредном периоду у циљу њиховог још бољег функционисања.

Министар Удовичић и секретар Баста посетили Житиште и Зрењанин

.

IMG 9955Министар омладине и спорта Вања Удовичић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетили су данас општину Житиште и град Зрењанин и том приликом разговарали са представницима локалне самоуправе, спортских организација и младим спортистима o стању спорта и спортске инфраструктуре. У општини Житиште обишли су место Равни Тополовац и издвојено одељење „Алекса Шантић“ које се налази у саставу ОШ „Свети Сава“. У школи тренира одбојкашки клуб „Херцеговина“, који је изнедрио многа позната одбојкашка имена. 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK