A- A A+

Успешно завршен Регионални камп за младе у Ади

.

1. 08.2019. Batez Ada1

У периоду од 12. до 15. августа 2019. године у Ади је успешно реализован регионални камп за младе у оквиру пројекта “ Активне девојчице” на коме је учествовало 15 девојчица из Мађарске и 35 из околних општина.  Камп је реализован из средстава Европске уније у оквиру  Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија,  уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.  Локација кампа је била Рекреациони центар у Ади и базенски комплекс “Адица”. Првог дана кампа учеснице је обишао Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез са сарадницима у пратњи председника Општине Ада Золтана Билицког.

Владимир Батез примио представнике Европске бриџ лиге

.

1. 08.2019. Batez Ada1

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас потпредседника Европске бриџ лиге Јожефа Харшањиа и председника Комисије за мале федерације Петера Белчака, поводом Европског првенства малих федерација у бриџу (Small Federations Game), које ће се у октобру одржати у Новом Саду. Европска бриџ лига (ЕБЛ) доделила је организацију свог престижног такмичења Србији, а Бриџ савез Србије је домаћинство доделио Новом Саду и техничку организацију Бриџ савезу Војводине.

Свечано отварање Омладинског клуба у Бачком Петровом Селу

.

1. 08.2019. Batez Ada1

Свечано отварање Омладинског клуба у Бачком Петровом Селу уприличено је у понедељак 12. августа 2019. године, поводом Међународног дана младих. Отварању просторије присуствовао је и помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Драган Милић.

Партнерство у спорту између Србије и Мађарске кроз реализацију регионалног јуниорског кампа за девојчице

.

  • 12.08.2019 - 08:00
  • 15.08.2019 - 16:00
  • Aдa

У периоду од 12-15. августа Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно са Фондом „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине, угостиће 15 девојчица из Сентеша и Сегедина из Мађарске у склопу реализације регионалног јуниорског кампа за девојчице који ће се одржати у спортско-рекреативном центру „Адица“ у општини Ада. Спортски камп за девојчице организује се у оквиру пројекта „Подршка спортским и физичким активностима девојчица – Активне девојчице“ који се суфинансира средствима Европске уније кроз Интерег ИПА Програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија са укупно 179.235,28 евра, док укупан буџет пројекта износи 210.865,04 евра.

Укупно 50 девојчица из Србије и Мађарске ће имати прилике да се током 4 дана кампа опроба у различитим спортским активностима и упозна са здравим начинима живота. Девојчице из Војводине које ће учествовати у активностима кампа су током јула месеца биле гости партнера из Мађарске на регионалном јуниорском кампу у Сентешу током којег су представљени спортови попут веслања и рагбија који нису толико заступљени у Србији, али и кошарка и плес који су веома популарни међу девојчицама у обе државе. Укупно 35 девојчица из Оџака, Врбаса, Малог Иђоша, Чоке, Апатина и Новог Кнежевца ће заједно са својим пратиоцима бити учеснице кампа у Ади. За све учеснке кампа је, поред спортског дела програма, предвиђен и туристички обилазак Новог Сада који ће пружити прилику гошћама из Мађарске да се ближе упознају са културом и историјом највећег војвођанског града. 

Мотив за успостављање сарадње између партнера из две државе је унапређење женског спорта и афирмацију жена у спорту, а значајни резултати се могу постићи ако се ради на решавању проблема задржавања девојчица у спорту. Пројекат је усмерен на развијање заједничких приступа који би утицали на повећање физичке активности међу девојчицама узраста од 7 до 15 година и унапредио њихов однос према спорту и здравим начинима живота.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK