A- A A+

Vladimir Batez posetio osnovnu školu „Sveti Sava“ iz Subotice

.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je OŠ „Sveti Sava“ iz Subotice. Gospodin Batez je obišao ovu osnovnu školu povodom puštanja u rad obnovljene fiskulturne sale gde je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sufinansirao sanaciju i opremanje. Poseti je takođe prisustvovao i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Posle mnogo godina, objekti OŠ „Sveti Sava“ zasijali su novim sjajem. U centralnoj zgradi u Aleksandrovu obnovljena je fiskulturna sala, dok je u isturenom odeljenju u Bikovu rekonstruisan krov i radi se na sređivanju fasade. Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana na primeru obnove objekata škole vidi se dobra saradnja lokalne samouprave sa pokrajinskom i republičkom vladom, jer su sredstva dobijena putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i domaćinsko poslovanje, jer su u realizaciji projekta napravljene značajne uštede. 
- Nova tarafleks podloga zamenila je stari dotrajali parket,  vrednost ove investicije je 1.8 miliona dinara, a zamenjeni su prozori i vrata na fiskulturnoj sali i sređene su svlačionice, u šta je uloženo oko tri miliona dinara – objasnio je gradonačelnik - Bikovo, kao ruralna sredina je značajna za grad, i ono što smo obećavali da ćemo se podjednako odnositi prema gradskim i seoskim sredinama, sada smo i pokazali. Lokalna samouprava je izdvojila oko dva miliona dinara, za obnovu postojećeg krova od azdbestnih ploča koje nisu bezbedne za zdravlje. Radimo na fasadi, a u toku je tender za zamenu stolarije, odnosno svih vrata i prozora.

Obnovljene objekte danas je obišao i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, koji je, kako kaže, više nego zadovoljan onim što je video.

- Sredstva su utrošena namenski, vodilo se računa o svemu, a čak se napravila i ušteda u odnosu na odobrena sredstva putem konkursa. Obnovom parketa deca će imati bolje uslove u nastavi fizičkog vaspitanja, a obnova prozora doprineće boljoj energetskoj  efikasnosti objekta – istakao je Batez. - Ovo je primer dobre prakse u kojoj loklane samouprave delegiraju prioritete, a kako je i ove godine, do 28. aprila, otvoren konkurs i očekujemo da nastavimo da ostvarujemo dobar partnerski odnos.

 

Podelite vest

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs