Sport

Prijem studenata žurnalistike i socijologije Skupštini APV

.

 

Studenti10-index
Pomoćnica Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Tatjana Banjanin Pejić je , u Skupštini AP Vojvodine , prisustvovala prijemu potpredsednika Vlade AP Vojvodine Dušana Jakovljev i podpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević sa studenatima Filozovskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu , odsek žurnalistika i socijologija.

Podpredsednik Dušan Jakovljev izrazio je svoje zadovoljstvo razgovorom i diskusijom sa studentima , pre svega zbog očekivanja da će oni u bliskoj budućnosti biti aktivni učesnici u pokrajinskim institucijama.

Potpredsednica Sedlarević je prisutne upoznala sa radom i funkcionisanjem Skupštine AP Vojvodine i radnim telima , o izbornom sistemu i saradnji pokrajinskog parlamenta sa Univerzitetom u Novom Sadu.

Studenti1
Studenti10
studenti2
Studenti4
Studenti5
Studenti6
Studenti7
Studenti8
Studenti9
1/9 
start stop bwd fwd

Pomoćnica Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu je prisutne upoznala sa Akcionim planom politike za mlade u AP Vojvodini za period 2011-2014 koji je Skupština AP Vojvodine donela 25. novembra 2010. godine , sa njegovom svrhom , oblastima , pojedinim aktivnostima koje su obuhvaćene ovom strategijom. Takođe , ukazala je da je to jedan od instrumenata i smernica radi aktivnog uključivanja mladih u društvo kako bi poboljšali svoj položaj i zadovoljili potrebe , bilo radom u okviru Studentskih saveza , udruženjima građana , neformalnim grupama...

Prisutnima su se obratili i Jelica Radaković , inspektorka za visoko obrazovanje u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i Mitar Vasiljević iz Pokrajinskog sekretarijata za međureginalne odnose.

MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2        sportal org rs          omladina.info