A- A A+

Владимир Батез у Сечњу обишао нову теретану на отвореном

.

IMG 5863Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас Сечањ, где је заједно са председником Општине Сечањ, Предрагом Рађеновићем  обишао средњу школу Вук Караџић,  у оквиру које је изграђена теретана на отвореном. Радови су финансирани из  средстава Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Oпштине Сечањ.

 Секретар Батез је истакао да је циљ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину да кроз конкурсе и у наредном периоду помаже школама за адаптацију, санирање и опремање спортских објеката широм Војводине.

"Oво je jедан нови садржај, вежбање на отвореном, пре свега  за спортисте и за све оне који воле здрав живот и физичку активност, тако да смо са релативно мало средстава добили стварно једну лепу теретану на отвореном. Вредност пројекта који је одобрен је 882 хиљаде динара" , истакао  је Владимир Батез.

Теретана на отвореном након наставе биће на располагању и осталим становницима Сечња, где спорт одувек важи за битан сегмент живота.

"Успели смо да деци обезбедимо могућност да имају теретану на отвореном, поготово услед околности које су нас задесиле да теретане не могу да раде. Сами можете да осетите колико је то добро и значајно за ову децу која иду овде у школу", истиче Предраг Рађеновић, председник општине Сечањ.

Радови на изградњи теретане на отвореном у дворишту средње школе Вук Караџић у Сечњу завршени су претходних дана, а теретана се већ користи у оквиру наставних активности.

"Сечањ је спортско место пре свега, људи воле спорт и ово је велико не само за нашу школу и за наставу која нам је заиста важна да подигнемо квалитет наставе, већ за читаво место и окружење. Пре свега у целој општини ово је јединствено нешто што сада ми имамо и за све је отворено и сви су добродошли", навела је Данијела Алексић, директорка Средње школе Вук Караџић.

Приликом посете средњој школи Вук Караџић у Сечњу секретар Батез је уручио на поклон лопте и спортску опрему за школу.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK