A- A A+

Eкипа "Лиман 3x3" најбоља на "Novi Sad Ultra challenger“ турниру

.

C30A3462Баскеташи "Лимана 3x3" освојили су прво место на " NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" турниру, који је одржан у Новом Саду 3. и 4. јуна,  пошто су у финалу савладали екипу "Амстердама" резултатом 21:12. Награде су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин,  генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић и прослављени кошаркаш Жељко Ребача.

 

Екипа у саставу Небојша Килијан, Стефан Којић, Александар Ратков и Михаило Васић доминанирала је на новосадском Тргу слободе и убедљиво освојила други по реду турнир ове категорије. 

За најбољег играча турнира проглашен је Александар Ратков, а осим "Лимана 3x3" и другопласирани "Амстердам" изборио је пласман на Мастерс турниру у Лозани, који је на програму у августу ове године.

Интернационални турнир у баскету 3x3 са статусом ФИБА челенџер турнира окупио је 16 екипа из свих земаља света. И овога пута Нови Сад је доказао је је центар светског баскета, а организација турнира за коју је био задужен клуб "АВАИ 3x3" могла би да се пореди са највећим светским манифестацијама овог типа.

Осим екипе „Лимана 3x3“  играле су и екипе "Уб 3x3" и "Пирот 3x3", као и клубови из Америке, Холандије, Кине, Аустрије и Летоније.

Генерални спонзор догађаја била је „Ultra energy drink“, док су покровитељи турнира Министарство омладине и спорта, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Нови Сад, а подршку су пружили Кошаркашки Савез Србије, Кошаркашки савез Војводине и компанија Нинамедиа.

У спонзорском тиму  "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER"  су Тржни центар Променада, Галенс Инвест, Арена Спорт, МТС, Лашко, Максбет и Дивна вода.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK