A- A A+

Архива 2019. година

Владимир Батез посетио општине Мали Иђош и Врбас

.

IMG 9d5b7482e86c64deb746c75fa33f57f8 naslovnaУ среду 27. марта 2019. године Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је општине Мали Иђош и Врбас. Циљ посете јесте реализација пројекта „Подршка спортским и физичким активностима девојчица – ActiveGirls“, који суфинансира Европска унија кроз Interreg - IPA програм прекограничне сарадње Мађарска–Србија, са укупним буџетом од 210.865,04 евра, од чега средства Европске уније (ИПА) износе 179.235,28 евра. Испред покрајинског секретаријата за спорт и омладину посети је присуствовао и Марко Адамовић, самостални саветник за спорт и менаџер пројекта Active Girls.

У пројекат је директно укључено 6 општина са територије АП Војводине и то Нови Кнежевац, Чока, Мали Иђош, Врбас, Апатин И Оџаци. 6 основних школа из наведених општина ће бити комплетно опремљено спортским справама и реквизитима за часове физичког васпитања.

Госте из Секретаријата најпре је примио председник општине Мали Иђош Марко Лазић са сарадницима. Након радног састанка у Општини представници Секретаријата и Општине у обишли ОШ  „Вук Караџић“ из Ловћенца која ће бити опремљена спортским справама и реквизитима.

Након посете општини Мали Иђош делегација Секретаријата је посетила општину Врбас. Госте је примио председник општине Врбас Милан Глушац са сарадницима. Након радног састанка у Општини представници Секретаријата и Општине у обишли ОШ  „20. Октобар“ из Врбаса која ће такође бити опремљена спортским справама и реквизитима.

Ове посете општинама Мали Иђош и Врбас господин Батез искористио је да обиће и увери се у стање спортске инфраструктуре на територији поменутих општина како би се у наредном периоду, заједничким средствима, спортски објекти, а посебно школски спортски објекти санирали, адаптирали и опремили.

ГЛАВНЕ АКТИВНОСТИ НА ПРОЈЕКТУ:

  1. ПОДРШКА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА У ПРИКУПЉАЊУ ПОДАТАКА О ПРОГРАМИМА ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ УЗРАСТА ОД 7 ДО 15 ГОДИНА КОЈЕ НУДЕ СПОРТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СА ЊИХОВИХ ТЕРИТОРИЈА
  2. ОРГАНИЗАЦИЈА ДВОДНЕВНИХ РАДИОНИЦА ЗА ПРОФЕСОРЕ ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА, СПОРТСКИХ СТРУЧЊАКА И ЕКСПЕРАТА
  3. ЧЕТВОРОДНЕВНИ КАМП ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ У МАЂАРСКОЈ, У СЕНТЕШУ
  4. ЧЕТВОРОДНЕВНИ КАМП ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ У СРБИЈИ, У АДИ
  5. ОПРЕМАЊЕ СВИХ 6 ШКОЛА СПОРТСКИМ СПРАВАМА И РЕКВИЗИТИМА ЗА ЧАСОВЕ ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА
  6. ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОМОТИВНИХ ЧАСОВА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА
  7. МЕНТОРИНГ ПРОГРАМ ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK