A- A A+

Архива 2019. година

Владимир Батез посетио општине Нови Кнежевац и Чока

.

IMG 9d5b7482e86c64deb746c75fa33f57f8 naslovnaУ четвртак 28. марта 2019. године Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је општине Нови Кнежевац и Чока. Циљ посете јесте реализација пројекта „Подршка спортским и физичким активностима девојчица – ActiveGirls“, који суфинансира Европска унија кроз Interreg - IPA програм прекограничне сарадње Мађарска–Србија, са укупним буџетом од 210.865,04 евра, од чега средства Европске уније (ИПА) износе 179.235,28 евра. Испред покрајинског секретаријата за спорт и омладину посети је присуствовао и Марко Адамовић, самостални саветник за спорт и менаџер пројекта Active Girls.

У пројекат је директно укључено 6 општина са територије АП Војводине и то Нови Кнежевац, Чока, Мали Иђош, Врбас, Апатин И Оџаци. 6 основних школа из наведених општина ће бити комплетно опремљено спортским справама и реквизитима за часове физичког васпитања.

У разговору са председником Општине Нови Кнежевац, др Радованом Уверићем, чланицом Општинског већа, Александром Ранковић и директорком Основне школе „Јован Јовановић Змај“, Светланом Тамаши Јевтић, Батез је нагласио да је подршка женском спорту један од приоритета у Програму развоја спорта у АП Војводини. Том приликом, заједно су присуствовали часу физичког васпитања ученика и ученица четвртог разреда у основној школи „Јован Јовановић Змај“ и прошетали спортским тереном на Смиљевачи, чију је изградњу током 2017. године, са два милиона динара, суфинансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Такође, покрајински секретар Батез посетио је и основну школу „Др Тихомир Остојић“ у Остојићеву у општини Чока, где је пројекат прекограничне сарадње предочен директору те школе, Антонију Цицмилу, школском психологу, Валентини Стокић- Ракин и представницима локалне самоуправе, Михајлу Поповићу и Радовану Будодалчеву. Том приликом, такође су обишли лепо уређене учионице и школску салу са физичко васпитање као и терене на отвореном и предивно сређено школско двориште, где је уследило заједничко фотографисање са делом ученика и ученица и њиховим учитељицама и наставницима.

Ове посете општинама Нови Кнежевац и Чока господин Батез искористио је да обиће и увери се у стање спортске инфраструктуре на територији поменутих општина како би се у наредном периоду, заједничким средствима, спортски објекти, а посебно школски спортски објекти санирали, адаптирали и опремили.

ГЛАВНЕ АКТИВНОСТИ НА ПРОЈЕКТУ:

  1. ПОДРШКА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА У ПРИКУПЉАЊУ ПОДАТАКА О ПРОГРАМИМА ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ УЗРАСТА ОД 7 ДО 15 ГОДИНА КОЈЕ НУДЕ СПОРТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СА ЊИХОВИХ ТЕРИТОРИЈА
  2. ОРГАНИЗАЦИЈА ДВОДНЕВНИХ РАДИОНИЦА ЗА ПРОФЕСОРЕ ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА, СПОРТСКИХ СТРУЧЊАКА И ЕКСПЕРАТА
  3. ЧЕТВОРОДНЕВНИ КАМП ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ У МАЂАРСКОЈ, У СЕНТЕШУ
  4. ЧЕТВОРОДНЕВНИ КАМП ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ У СРБИЈИ, У АДИ
  5. ОПРЕМАЊЕ СВИХ 6 ШКОЛА СПОРТСКИМ СПРАВАМА И РЕКВИЗИТИМА ЗА ЧАСОВЕ ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА
  6. ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОМОТИВНИХ ЧАСОВА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА
  7. МЕНТОРИНГ ПРОГРАМ ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK