A- A A+

Uncategorised

Закон о заштити података о личности („Службени гласник РС“, број 87/18) ступио је на снагу 21.11.2018. године, а примењује се по истеку девет месеци од дана ступања закона на снагу односно од 21.8.2019. године осим одредбе члана 98. овог закона која се примењује од дана његовог ступања на снагу.
Овлашћено лице задужено за заштиту података о личности у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину је Јелена Папић, саветница за опште правне  послове, канцеларија 11 на приземљу у згради Покрајинске владе, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 16, имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., контакт телефон: 021/487-4361.

Правни оквир

1. Стратегија заштите података о личности
2. Закон о заштити података о личности.
3. Уредба о обрасцу за вођење евиденције и начину вођења евиденције о обради података о личности
4. Правилник о обрасцу и начину вођења евиденције лица за заштиту података о личности
5. Правилник о обрасцу и начину вођења интерне евиденције о повредама Закона о заштити података о личности и мерама које се у вршењу инспекцијског надзора предузимају
6. Правилник о начину претходне провере радњи обраде података о личности
7. Правилник о обрасцу легитимације овлашћеног лица за вршење инспекцијског надзора по Закону о заштити података о личности
8. Правилник о обрасцу обавештења о повреди података о личности и начину обавештавања Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности о повреди података о личности
9. Правилник о обрасцу притужбе
10. Одлука о листи врста радњи обраде података о личности за које се мора извршити процена утицаја на заштиту података о личности и тражити мишљење Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
11. Одлука о Листи држава, делова њихових територија или једног или више сектора одређених делатности у тим државама и међународних организација у којима се сматра да је обезбеђен примерени ниво заштите података о личности

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас освајача сребрне медаље са недавно завршеног Првенства Европе за млађе сениоре Себастијана Нађа. Освајач медаље је био у пратњи представника Рвачког савеза Србије и то председника Жељка Трајковића, селектора националних селекција др Милорада Докманца Србије, генералног секретара Милана Јелића РСС и председника Скупштине Золтана Балинта.

Дана 5. јуна 2018. године у Сали 3 Скупштине АП Војводине одржана је пета седница организационог одбора 8. Спортске oлимпијаде школске омладине Војводине.

Седницом је председавао  председник Организационог одбора, Покрајински секретар за спорт и омладину  Владимир Батез, који је након поздравних речи прешао на реализацију тачака из дневог реда.

Господин Батез је у свом излагању дао виђење и анализу организације 8. СОШОВ-а. Нагласио је да је у великом проценту 8. СОШОВ организован на заиста високом нивоу, да су сви они који су са стране посматрали могли да стекну утисак да се радило о врхунској организацији и сјајној спортској манифестацији. Такође је нагласио да смо сви ми који смо директно учествовали у организацији могли да сагледамо и другу страну и да уочимо и неке недостатке, од којих су неки решавани у току саме манифестације али је по њему било и неких који су у организационим смислу излазили из оквира договореног на Организационом одбору.

Владимир Батез је такође најавио и организацију завршне манифестације, на којој би се захвалили свима који су помогли и допринели да се 8.СОШОВ организује на најбољи могући начин, али и најавио састанак са Савезом за школски спорт Војводине у циљу додатних анализа које се пре свега односе на систем функционисања и организаовања школског спорт у АП Војводини и одређене недостатке који су били видљиви током 8.СОШОВ-а али и након пристиглих извештаја.

У складу са Дневним редом присутнима се након тог обратио директор 8.СОШОВ-а Бранко Вујовић, који је том приликом поднео извештај о реалзацији 8.СОШОВ-а. Извештај који је поднет је сачињен након прикупљања извештаја од свих координатора који су имали одређене задатке у оквиру организације СОШОВ-а.

Након поднетог извештаја и краће дискусије и образлагања појединих делова истог, извештај је усвојен од стране Организационог одбора.

У предлогу даљих активности председник Организационог одбора Владимир Батез је констатовао да се у наредном периоду уради следеће:

  • Реализује прикупљање мајици које су остале као вишак (у регионима) након СОШОВ-а, а да се након тог донесе и одлука коме ће исте бити додељене.
  • Да се панои по спортским гранама (који су остали након СОШОВ-а) доделе покрајинским гранским савезима задуженим за те гране спорта.
  • Да се сачини листа са предлогом за доделу Захвалница свима који су помогли организацију 8. СОШОВ-а.
  • Да се припреми листа са предлозима за израду Плакета – захвалница.

Да се ураде све припремне радње за организацију манифестације-свечаности поводом завршетка 8. СОШОВ-а, која ће бити организована у четвртак 14. јуна 2018. године са почетком у 12 00 ч. у Клубу посланика, Скупштине АП Војводине.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK