A- A A+

Више новца у 2023. години за конкурсе Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

.

Press

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписаће 1. фебруара конкурсе у областима развоја спорта, спортске инфраструктуре и омладинске политике, а за  пројекте и програме у тим областима у 2023. години у покрајинском буџету обазбеђено је знатно више новца него претходне године“, изјавио је на конференцији за медије ресорни секретар Дане Баста. И ове године је највише новца намењено за развој спортске инфраструктуре – 225 милиона динара, скоро двоструко више него прошле године. Конкурс ће бити расписан 1. фебруара, а трајаће до 1. маја.

Суботички гимнастичари добили нову опрему

.

Subotica

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас, заједно са градоначелником Стеваном Бакићем, гимнастичку салу у Соколском дому у Суботици, која је опремљена новим справама, чију је набавку са 2,6 милиона динара финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Суботички гимнастичари су добили најновије професионалне справе, које ће им омогућити квалитетније припреме за велика такмичења и постизање још бољих резултата у спорту у ком су веома успешни. Набављени су коњ са хватаљкама, коњ за прескок, вратило, одскочна даска, двовисински разбој. „Ови спортисти су заслужили најбоље услове за тренинг, што смо им набавком нове опреме и омогућили“, рекао је Баста и захвалио градоначелнику Бакићу, који је на време указао на потребе гимнастичких клубова, па су средства за опрему издвојена крајем прошле године.

У Руми обновљен спортски терен „Рупаче“

.

Ruma

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас реконструисани спортски терен „Рупаче“ у Руми. Овај терен је деценијама био запуштен, а данас је, захваљујући заједничком улагању из покрајинског и општинског буџета, добио нов изглед. „У комплетну обнову терена уложено је укупно 5,86 милиона динара, од чега је Покрајински секретаријат за спорт и омладину обезбедио пет милиона, а Општина преосталих 860.000 динара“, рекао је Баста.

Покрајинским спортским савезима 102 милиона динара из покрајинског буџета

.

26122022 uverenja 01

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста разговарао је данас у Спортском савезу Војводине, на годишњем сусрету, са представницима покрајинских спортских савеза, о финансирању спорта на територији АП Војводине у 2023. години. На састанку је било речи и о најзначајнијим активностима и обавезама савеза у наредном периоду, у циљу даљег унапређивања њиховог рада.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK