A- A A+

Oтворен Сајам спорта у Новом Саду

.

IMG 8967Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је данас отварању једнодневног  „Сајма спорта“ у Новом Саду, који су свечано отворили министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. 

- Раде емоције када се прође кроз штандове, јер сретнете легенде спорта из разних дисциплина, олимпијске и параолимпијске шампионе, али и децу која се баве спортом. Битно је да они буду на спортским теренима, да се друже, јер бављење спортским активностима је важно за ментално здравље и социјализацију. Пре годину и по дана овде је била привремена болница, а данас се одржава оваква манифестација. Не кажу тек тако, да на један динар који уложимо у спорт, уштедимо два динара у здравству. Овај ''Сајам спорта'' је апсолутно успео и заслужује да има посебан статус у календару Новосадског сајма – истакао је Милош Вучевић и захвалио се организаторима, као и Вањи Удовичићу за којег је рекао да је прави пример министра који је на терену са народом.

Мировић: У Војводини у току обимна реконструкција локалних путева

.

Predsednik Mirovic posta Backo Palanci Ratkovu i Odzacima 6Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Бачкој Паланци и Оџацима радове на санацији локалних путева, за шта је из покрајинског буџета, само ове године издвојено укупно 248,2 милиона динара. „У току су обимни радови на реконструкцији локалних саобраћајница не само у Бачкој Паланци и Оџацима већ и у Беочину, Инђији и другим местима широм Војводине. У овим општинама урадили смо много заједничких пројеката са локалном самоуправом, а у наредним месецима очекујемо и почетак обнове државног пута од Бегеча до Бачке Паланке“, изјавио је председник Мировић.

Градска хала „Мостонга“ у Сомбору добила нову расвету

.

11102021 Sombor naslovnaУ сомборској градској хали „Мостонга“ завршени су радови у оквиру пројекта адаптације осветљења и електроенергетских инсталација. Инвестицију вредну 8,38 милиона динара финансирао је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, и како је ресорни секретар Дане Баста нагласио приликом данашње посете Сомбору, помоћ Покрајине у реализацији овог пројекта има за циљ достизање неопходних стандарда за одигравање првенствених утакмица, већу енергетску ефикасност и уштеду.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK