A- A A+

Владимир Батез посетио камп волонтера Црвеног Крста Зрењанин

.

Vladimir Batez ZR BP

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је у недељу, 30. августа, камп омладине Црвеног крста Зрењанин. Црвени крст Зрењанин реализовао је, у периоду од 28. до 30. августа 2020. године, тродневни Камп омладине за 34 волонтера у Одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка у Багремари. Камп је организован у оквиру реализације пројекта под називом „Улажући у волонтере, улажемо у будућност“ који је подржан и финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

 

У Кампу омладине су, поред волонтера Црвеног крста Зрењанин учествовала и по два волонтера из организација Црвеног крста Новог Сада, Суботице, Сомбора, Сремске Митровица, Кикинде и Бачке Палaнке.

Током тродневног трајања кампа реализоване су бројне радионице и интерактивна предавања кроз које су обрађене следеће теме: дифузија (основна знања о Покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца), промоција хуманих вредности, прва помоћ и сигурније школе, отпорније заједнице. Такође, последњег дана кампа рализована је и вежба евакуације објекта, у оквиру које су учесници имали прилику да провежбају и прикажу претходно стечена знања.

Волонтери су имали прилику да поред усвајања нових знања време проведу у дружењу и бољем упознавању, што је такође од изузетног значаја за њихово даље ангажовање и тимски волонтерски рад у организацији.

Овом приликом секретар Батез уручио је захвалнице учесницима кампа, а секретар Црвеног крста Зрењанин Aлександра Танасијевић захвалила се секретару Батезу на препознатом значају пројекта и омогућеној пројектној активности и уручила му захвалницу.  Том приликом презентован је и видеоматеријал о активностима које су реализовали волонтери током трајања кампа. Захвалност је упућена и  организацијама Црвеног крста Новог Сада, Суботице, Сомбора, Кикинде, Сремске Митровице и Бачке Паланке које су на позив Црвеног крста Зрењанин послале сјајне младе волонтере.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK