A- A A+

У ОШ „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју изграђен рукометни терен

.

09022021 sport 00Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Нови Бечеј, где је са председником Општине Сашом Максимовићем разговарао о даљем улагању у спортску инфраструктуру и обишао новоизграђени рукометни терен у Основној школи "Милоје Чиплић". "Заједничким улагањем Покрајине и Општине Нови Бечеј, у укупном износу од 5,6 милиона динара, у дворишту основне школе изграђен је рукометни терен. Тиме су створени много бољи услови за бављење ђака и рекреативаца спортом", рекао је Баста.

 

Он је додао да ће се наставити улагање у спортску инфраструктуру и обезбеђивање још бољих услова за бављење спортом у Новом Бечеју и другим општинама у Војводини.

Председник Општине Саша Максимовић истакао је да Нови Бечеј има одличну сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, уз уверење да ће она бити и настављена.

Он је навео да је зграда Основне школе „Милоје Чиплић“ изграђена пре скоро 110 година, те да је неопходно доста улагања у њену обнову и одржавање.

"Поред спортског терена у дворишту, за ученике би било значајно да се обнови и фискултурна сала", казао је Максимовић.

Директорка ОШ "Милоје Чиплић" Биљана Бањац истакла је да ће нови рукометни терен допринети промоцији спорта, али и физичком и психичком здрављу ученика.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK