A- A A+

Комплетно опремљена спортска хала у Гложану

.

19022021 Glozan 02Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председница Општине Бачки Петровац Јасна Шпрох обишли су данас спортску халу у Гложану, која је комплетно опремљена заједничким улагањем из покрајинског и општинског буџета, у износу од 3,6 милиона динара. Са опремом у складу са најновијим стандардима, спортска хала у Гложану место је где ђаци Основне школе „Јожеф Марчок Драгутин“, предшколци, спортисти и рекреативци из тог и околних места могу да играју кошарку, фудбал, одбојку, рукомет, тренирају борилачке спортове, гимнастику и друго. 

 

"Покрајински секретаријат за спорт и омладину издвојио је 2,6 милиона за набавку спортске опреме за халу у Гложану, док је Општина Бачки Петровац обезбедила милион динара", казао је секретар Баста и изразио задовољство што су у тој сали створени веома добри услови за бављење спортом.

Баста је навео да ресорни секретаријат ради на побољшању тих услова и на улагању у спортску инфраструктуру како у општини Бачки Петровац, тако и у целој Покрајини.

"У протекле четири године Општина Бачки Петровац је учествовала на доста конкурса које смо расписали, и њихове пројекте смо финансирали са 7,5 милиона динара", истакао је Баста и додао да ће бити настављена улагања у ову општину.

Председница Општине Јасна Шпрох захвалила је Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на досадашњој одличној сарадњи, и изразила уверење да ће бити и настављена.

Она је истакла да је хала у Гложану одлично опремљена, те да се локална самоуправа труди да искористи све могуће ресурсе који су јој на располагању, било да је реч о републичким или покрајинским конкурсима, како би се та општина што успешније развијала.

Сала у Гложану, између осталог, опремљена је кошевима са електроподизачима, помоћним кошевима, ручним семафором, головима за фудбал, зидним вратилом, конопцима за пењање, морнарским лествама, одскочним даскама, ниским и високим гредама.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK