A- A A+

У Инђији и Новом Сланкамену са 13 милиона динара обновљени спортски терен и фискултурна сала

.

16092021 Indjija 00Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник Општине Инђија Владимир Гак обишли су данас реконструисани отворени спортски терен у центру Инђије и Основну школу „Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену, где је обновљена фискултурна сала. Инвестиције су реализоване са укупно 13 милиона динара заједничког улагања Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Општине Инђија. На спортском терену у Инђији постављена је нова мултифункционалнa подлога од полипропилен-кополимера, саниране су бетонске трибине и постављена је ограда.

 

„Велико је задовољство када видимо да је у Инђији раелизован један овако озбиљан пројекат, који ће омогућити ученицима Основне школе „Петар Кочић“, али и другој деци да се баве спортом“, рекао је Баста и додао да овакви терени привлаче децу да се активније укључе у спортске активности.

Он је додао да ресорни секретаријат много улаже у спортску инфраструктуру, развој школског спорта и спорта уопште.

Баста је нагласио да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписао конкурсе за допринос развоју спорта, спортску инфраструктуру и омладински сектор, те да је за пројекте у тим областима опредељено 70 милиона динара.

Председник Општине Владимир Гак казао је да је Инђија добила један од најсавременијих спортских терена, који ће у наредном периоду користити велики број деце како за наставу физичког васпитања, тако и за спортске и рекреативне тренинге.

„Инђија данас за спорт издваја 175 милиона динара. То је историјски максимум када је реч о улагању у спорт, и не постоји спорт који нема подршку, нити дете са територије Инђије које не може да пронађе спорт којим ће се бавити. Наш циљ је да се што више деце укључи у спорт и да се њиме баве на најбезбеднији начин“, казао је Гак.

Ученици ОШ „Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену наставу физичког васпитања у новој школској години имају у комплетно обновљеној сали.

Секретар Баста је истакао да је у сарадњи са Општином Инђија, након више од пет деценија од изградње, фискултурна сала у Новом Сланкамену први пут комплетно обновљена. Он је додао да је улагање у школски спорт од суштинске важности за развој деце и омладине.

Председник Општине Инђија захвалио је на подршци у обнови школске сале, која, како је навео, данас изгледа феноменално, а само шест месеци раније била је небезбедно место за наставу физичког и друге активности.

У сали је постављен нови паркет са исцртаним линијама за више терена, замењене су електроинсталације и расвета, сређени су ходник, справарнице и наставнички кабинет. Опремање сале спортским реквизитима обезбедио је Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK