A- A A+

Покрајинска влада наградила најуспешније ученике и њихове менторе

.

03122021 talenti 07У Покрајинској влади данас су уручене дипломе и награде најуспешнијим ученицима и њиховим менторима са територије АП Војводине „Таленти 2021“ за врхунске резултате постигнуте током протекле школске године на такмичењима у земљи и иностранству у областима науке, технике, уметности и језика. Троје даровитих ученика добило је специјалне награде с новчаним износима, док је њих 70 добило дипломе с појединачним новчаним наградама. Дипломе и новчане награде добило је и њихових 60 ментора, а додељене су и похвале за 144 ученика. 

 „Ви сте слика наше будућности. Срећни смо што имамо даровите ученике који током школовања остварују изузетне резултате јер ће управо они једног дана, својим знањем, радом, одговорношћу и стваралаштвом, водити ову земљу и градити наше друштво у будућности“, рекао је председник Мировић.

Он је навео да је дужност и обавеза Покрајинске владе и целог друштва да подстичу труд и знање најуспешнијих и најбољих.

„На овај начин желимо да мотивишемо ђаке да наставе вредно да уче, да подстакнемо њихово стваралаштво како би и касније, на факултетима, постизали врхунске резултате“, изјавио је Мировић, истакавши да је план да у наредној години за ову намену буде издвојено знатно више средстава.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK