A- A A+

Расписани конкурси за спортску инфраструктуру, развој спорта и омладинске политике у 2022. години

.

0102022 pres 04

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину у 2022. годину улази са укупним буџетом од 465,5 милиона динара, што је двоструко више него претходне године“, изјавио је ресорни секретар Дане Баста на конференцији зе медије на којој су најављени овогодишњи конкурси у областима спорта и омладине. Како је истакао, за развој спортске инфраструктуре у 2022. години издвојено је 120 милиона динара, а конкурс за одговарајуће пројекте отворен је од 1. фебруара до 1. маја.

 

„Локалне самоуправе у овој години имају на располагању три пута више новца за пројекте унапређења спортске инфраструктуре. Тиме је Покрајинска влада показала да води рачуна о развоју спорта и спортске инфраструктуре и надам се да ћемо заједно са општинама урадити праве ствари у овој области“, казао је Баста.

У оквиру конкурсне линије за развој система спорта, ове године је највише новца издвојено за допринос развоју спорта, па ће спортске организације и клубови за своје пројекте и програме на располагању имати 43,6 милиона  динара. Тај конкурс траје од 1. фебруара до 1. априла.

За међународне манифестације издвојено је 20 милиона динара, а за афирмацију школског и универзитетског спорта шест милиона динара. Оба конкурса отворена су од 1. фебруара до 1. априла.

Двоструко више средстава ове године намењено је и за афирмацију жена у спорту, укупно осам милиона динара. Конкурс за пријављивање пројеката траје од 1. фебруара до 1. марта.

И у сектору омладинске политике у 2022. години на располагању ће бити више средстава него ранијих година.

Баста је казао да је за конкурс за спровођење омладинске политике издвојено 28 милиона динара, за оснаживање и оснивање канцеларија за младе четири милиона, те три милиона за Фонд за таленте.

„Циљ је да више улажемо у омладински сектор, који је у протеклом периоду био запостављен“,  навео је Баста и додао да је план да се у свакој општини оснује или оснажи  канцеларија за младе како би омладински сектор у Покрајини могао боље да функционише.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK