A- A A+

Завршна свечаност поводом 9. СОШОВ: све похвале домаћину, додељене захвалнице за допринос организацији такмичења

.

SLO 0034 1

Данас је у Културном центру у Зрењанину уприличена завршна свечаност поводом недавно одржане 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине. Том приликом приказан је промотивни  филм - ретроспектива такмичења и уручене су захвалнице за учешће у организацији такмичења школама, јавним предузећима, установама и организацијама са територије града Зрењанина и АП Војводине. Свечаности су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, начелник Средњобанатског управног округа Предраг Рађеновић, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста упутио је све похвале граду Зрењанину, као домаћину 9. СОШОВ-а.
“Изузетно смо задовољни организацијом такмичења и свим оним што се десило у Зрењанину, близу шест хиљада учесника, град Зрењанин доказао се као одличан домаћин, презадовољни су сви који су се бавили организацијом, учесници, волонтери и све је прошло у најбољем реду. Покрајински секретаријат ће наставити да подржава овакве ствари и да град Зрењанин, као “Европски град спорта” препознаје као организатора и неких наредних спортских догађаја” - рекао је Баста и додао да не треба посебно истицати резултате самих такмичења, одржаних у оквиру 15 спортова.

“Победио је школски спорт, победили су сви, петнаест спортских грана, шест хиљада учесника и дефинитивно можемо да се подичимо и истакнемо да наша деца имају простора за даље напредовање и да ће у наредном периоду сигурно неко од њих бити врхунски спортиста. Наредна школска олимпијада следи за четири године, Покрајински секретаријат за спорт и омладину остаје покровитељ овог значајног такмичења”, истакао је Баста. 

У знак захвалности за подршку и укупан допринос организацији, секретару Басти захвалницу је уручио градоначелник Салапура.    

“Иза нас је трећи СОШОВ који је одржан у Зрењанину, од укупно девет организованих на територији Војводине и можемо да будемо задовољни резултатима који су остварили наши учесници, наши ђаци, а такође желим да се захвалим свима који су дали допринос организацији ове веома значајне спортске манифестације, са скоро шест хиљада учесника - спортиста, тренера, судија, волонтера, а посебну захвалност дугујемо Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, покровитељу манифестације и господину Басти, председнику Организационог одбора 9. СОШОВ на одличној сарадњи и указаној шанси да Зрењанин још једном покаже спортске капацитете, такође и људске капацитете, када су у питању овакве активности. С обзиром на титулу “Европског града спорта” коју смо понели прошле године, некако је и било логично да се оваква манифестација организује управо у Зрењанину”, казао је градоначелник Зрењанина. 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK