A- A A+

Arhiva 2018

Уручена награда „Вихор“ за најбоље спортисте Војводине

.

18122018 Vihor naslovnaУ Покрајинској влади данас је одржана свечаност, на којој је уручено највише покрајинско признање у области спорта „Вихор 2018“. Најбољим спортистима награду је уручио потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом. Стони тенис, кајак и одбојка су спортови у којима су овогодишњи добитници„Вихора“ остварили врхунске резултате.

Честитајући лауреатима „Вихора“, који су освојили чак три златне и једну бронзану медаљу на светским и европским првенствима, потпредседник Ђорђе Милићевић је рекао да су њихови спортски успеси све нас учинили поносним и омогућили да се осећамо победницима, доневши радост у нашу земљу, посебно у тренуцима, како је рекао, када није лако бити држављанин Србије.

„Покрајинска влада, стога, посебну пажњу посвећује спорту. За свега две и по године, ова Покрајинска влада уложила је близу 700 милиона динара у развој спортске инфраструктуре и опремање спортских објеката. Такође, обезбеђена су средства и за школски спорт - за 115 пројеката одржавања фискултурних сала и терена и опремања школа спортским реквизитима“, изјавио је потпредседник Милићевић.

Он је навео да ће, након завршетка прве фазе реконструкције стадиона у Суботици, на пролеће почети и обнова атлетског стадиона у Зрењанину, за чега је из покрајинског буџета намењено 120 милиона динара, као и изградња новог спортско-рекреативног центра у Кули.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је изјавио да врхунски спорт, као један од приоритета ресорног секретаријата, не би био могућ без улагања у спортску инфраструктуру, школски спорт, спорт жена и инвалида и стипендирања најталентованијих спортиста, те да је година на измаку била веома успешна за спортисте из Војводине.

 

Упутивши честитке овогодишњим добитницима „Вихора, Батез је рекао да ће се Покрајински секретаријат трудити да обезбеди максималну подршку и за предстојеће Олимпијске игре у Токију.

Највише покрајинско признање у области спорта „Вихор“, које се састоји од статуе, плакете и новчане награде, додељује се најбољој спортисткињи и спортисти, најбољим спортским организацијама и у женској и у мушкој конкуренцији и најбољим спортистима и спортским организацијама са инвалидитетом, такође у све четири категорије.

Добитници овогодишњег „Вихора“ су Марко Томићевић, кајак-кану, који је освојио бронзану медаљу на Светском првенству за сениоре у Португалу, златну медаљу на првенству Европе у Београду и Светски куп у Сегедину, Маја Огњеновић, капитен државне репрезентације у одбојци, са златном медаљом на Светском првенству за сениорке, Одбојкашки клуб “Војводина НС семе” из Новог Сада, првак Србије у сениорској конкуренцији, Одбојкашки клуб “Визура” – из Руме, такође првак Србије.

Најбољи спортиста са инвалидитетом је стонотенисер Митар Паликућа, првак државе и појединачно пети на Светском првенству, најбоља спортисткиња са инвалидитетом је стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић, светска првакиња, затим Стонотениски клуб особа са инвалидитетом “Спин” из Новог Сада и у мушкој и у женској конкуренцији, за медаље освојене на светским куповима.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK