A- A A+

Спортски таленти Војводине

Pored projektovanja, programiranja i razvoja aplikacija i baza podataka veoma važan segment u razvoju informacionog sistema zauzima hardver tj. računarska oprema.
Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, počevši od 2008. godine, planski ulaže i u ovaj važan deo razvoja informacionog sistema sporta u APV.
U toku 2008. i 2009. godine, za potrebe razvoja, obuke i promocije informacionog sistema sporta u Vojvodini, preko Sportskog saveza Vojvodine kupljeno je 5 prenosnih računara sa licenciranim operativnih sistemom i 2 digitalna fotoaparata. Ovi računari su se u toku 2008. i 2009. godine koristili na terenu za unos podataka, u toku 2010. godine koristili su se za obuku korisnika sistema eSavezi, dok se ove 2011. godine koriste za ECDL obuku predstavnika granskih saveza i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.
U toku 2010. godine nabavljeno je i podeljeno 60 prenosivih USB memorija predstavnicima pokrajinskiih granskih saveza. Takođe je svim korisnicima obezbeđen besplatni bežični internet u zgradi u Masarikovoj 25 u Novom Sadu.
Prilikom obilaska lokalnih samouprava u okviru projekta “Unapredimo sport u Vojvodini” predstavnicima sportskih udruženja podeljeno je 200 prenosivih USB memorija.
Pored prenosnih računara u toku 2010. godine je kupljeno i 5 stabilnih računara sa monitorima. Ovi računari su namenjeni opštinskim sportskim savezima i podeljeni su kancelarijima u Irigu, Žitištu, Opovu, Novom Sadu i Subotici.


Untitled-1

U toku 2012. godine kupljeno je 5 prenosnih računara. Ovi računari su namenjeni opštinskim sportskim savezima i podeljeni su kancelarijima u Apatinu, Senti, Novom Sadu i Subotici. U zgradi Sportskog saveza Vojvodine je projektovana i instalirana nova računarska mreža, pre svega za potrebe zajedničkog računovodstva. Takođe je u renoviranoj Sali instaliran bežični internet sa svom dodatnom opremom za sastanke (projektor, stalak, laptop).
Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će nastaviti sa nabavkom računara i opreme u narednom periodu i time pomoći svim savezima da što kvalitetnije, profesionalnije i modernije obavljaju svoj posao.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK