A- A A+

У Српској Црњи отворен терен за мале спортове

.

AnyConv.com 18062021 Basta Srpska Crnja 20Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас заједно са председником Општине Нова Црња Владимиром Бракусом, нови терен за мале спортове у Српској Црњи, који је са 7,5 милиона динара заједнички финансиран из покрајинског и општинског буџета. Баста је овом приликом истакао да Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознаје потребе мањих средина када је у питању унапређење спортске инфраструктуре.

 „Данас смо у Српској Црњи отворили мултифункционални спортски терен, који смо заједнички финансирали, и који је на понос свима“, казао је Баста.

Он је нагласио да је важно да се ради на обезбеђивању што бољих услова младима да се баве спортом.

„Улагање у спорт је улагање у здравље нације, а наши спортисти су свакако најбољи амбасадори наше земље“, рекао је секретар Баста.

Владимир Бракус је истакао да се настаља са изградњом спортских терена у општини Нова Црња.

„Са партнером, Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину изграђена су два спортска терена у нашој општини, а разговарали смо и о изградњи још једног кошаркашког терена“, казао је Бракус и нагласио да је у тој банатској општини велики број деце заинтересован за бављење спортом, због чега је важно да им се обезбеде игралишта.

„У нашој општини било је доста шампиона и надамо се да ће неко од малишана, који су данас на терену, остварити врхунске резултате и постати нови шампион“, казао је Бракус.

Баста и Бракус обишли су и спортску халу „Душан Силни“ и отворени базен у Српској Црњи, где је данас почела сезона купања.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK