A- A A+

Секретар Баста: Реперезентација у баскету спремна за Олимпијаду

.

AnyConv.com 18062021 Basta Srpska Crnja 20

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас репрезентацију Србије у баскету три на три на преподневном тренингу у спортској хали у Петроварадину. Прошло је више од десет година од када је Фиба званично предложила да баскет три на три постане олимпијски спорт па до данас када ће се те намере остварити, a најуспешнији репрезентативци имаће прилику да се боре за прве олимпијске медаље у Токију.

„Наша екипа је сигурно спремна. То су наши легендарни спортисти који су до сада освојили све што се могло освојити на светском нивоу. Дошли смо да их подржимо пред Олимпијске игре – највеће светско такмичење – одакле очекујемо да се врате, и поред озбиљне конкуренције, са златном медаљом“, истакао је секретар Баста.

Он је рекао да Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно са Републиком и Градом Новим Садом подржава репрезентацију Србије у баскету, која је годинама међу најбоље рангираним тимовима на Фибиним листама, те први фаворит за освајње злата.

Наши репрезентативци истакли су да су на окупу већ од априла, када је одржан турнир у Новом Саду, односно неколико турнира за националну селекцију, и када је осам играча из четири различита клуба одустало од клупских обавеза и посветило се припремама за Олимпијске игре. Кошаркаши су навели да дуго раде и да су у прилично доброј форми.

„Надам се да ћемо сви бити здрави и да ћемо отићи у Токио. Имамо један систем вредности који негујемо – то је рад, труд, ред и дисциплина, и када се те вредности поштују, онда смо на добром путу да остваримо добре резултате“, рекао је Душан Булут.

Стефан Стојачић је похвалио рад са кондиционим тенерима и нагласио да се припреме одвијају у одличној атмосфери што је и природно јер сви стреме истом циљу – златној медаљи.

Марко Ждеро, селектор репрезентације, захвалио је на подршци ресорном секретаријату и изнео да се овај, базични део припрема завршава ове недеље.

„До 4. јула објавићемо имена четворице репрезентативаца који ће наступати на Олимпијским играма. Наша екипа у Токио путује 10. јула“, најавио је Ждеро.

Такмичење у баскету три на три на Олимпијади почиње 24. јула и трајаће до 28. јула.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK