A- A A+

Strategija razvoja sporta u AP Vojvodini

 Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu započeo je proces izrade Strategije razvoja sporta u AP Vojvodini. U početnoj fazi formiran je Savet za izradu Strategije razvoja sporta AP Vojvodini. Imenovani su rukovodici projekta, kao i koordinatori pet radnih grupa.
Formirana radna tela su pripremila Izveštaj o stanju sporta u APV sa predlozima za izradu stretegije razvoja, kao početni materijal za dalji rad na ovom projektu.
Prva javna prezentacija organizovana je kao celodnevni skup 21. decembra 2007. godine u Masters centru Novosadskog sajma. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava iz AP Vojvodine, opštinskih sportskih saveza i pokrajinskih granskih saveza, ukupno 95 osoba. Ispred Ministarstva omladine i sporta, prisustvovao je mr Dragan Atanasov, Načelnik uprave za sport.
Na osnovu sačinjenog Izveštaja i na osnovu iznetih predloga i primedbi na javnoj prezentaciji, Savet za izradu strategije razvoja sporta u AP Vojvodini sačiniće akcioni plan za naredni period, poštujući izradu i usvajanje nacionalne strategije razvoja sporta u Republici Srbiji.
Izveštaj o stanju sporta u APV sa predlozima za izradu stretegije razvoja sporta u AP Vojvodini možete pogledati kroz sledeća poglavlja:

 

UVOD

1.

DEFINICIJA OSNOVNIH POJMOVA

2.

ORGANIZACIONA ŠEMA SPORTA U AP VOJVODINI

3.

ZDRAVSTVENI STATUS STANOVNIKA VOJVODINE

4.

SPORTSKA INFRASTRUKTURA

5.

KADROVI U SPORTU AP VOJVODINE

6.

STANjE U VRHUNSKOM I KVALITETNOM SPORTU

7.

STANjE ŠKOLSKOG SPORTA U POKRAJINI

8.

STANjE U SPORTU ZA SVE

9.

SPORT OSOBA SA INVALIDITETOM

10.

INFORMACIONI SISTEM U SPORTU

11.

FINANSIRANjE SPORTA

12.

ZAKONSKI OKVIR U OBLASTI SPORTA

 

ZAKLjUCAK

 

Bibliografski i elektronski izvori

 Pozivamo vas da se uključite u dalji proces izrade strategije i da nam svoje predloge, komentare i sugestije dostavite - Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK